søndag 4. april 2010

Norge har blod på hendene


Det meldes om at to afghanske opprørere er drept i en skuddveksling mellom norske styrker og afghanske soldater opprørere. Norge har blod på hendene. Selv om det er krig, trenger ikke norske soldater å drepe. Holder det ikke med at vi sender feltsykehus?

26 kommentarer:

Feffet sa...

Det var skuddveksling mellom norske soldater og opprørere, ikke afghanske soldater.

4. april 2010 kl. 21:54
øyvind andre olsen sa...

tenk vist ingen hadde villa hatt blod på hendene i 2 verdens krig,da hadde norge vært en tysk stat.Skal bare mangle at vi ofra litt blod,vist vi skal forvente hjelp tilbake

4. april 2010 kl. 21:55
Anonym sa...

Skuddvekslingen var ikke MELLOM norske og afganske soldater, det var norske og afganske soldater som ble angrepet samtidig, av en felles fiende (de afganske opprørerne)!

Hvis Norge har blod på hendene, så er det fordi de hjelper sårede mennesker på sykehus, både vennlige og fientlige! Det du påstår er smakløst, ha respekt for den innsatsen Norske soldater gjør uten tanke for sine egne liv...
Dersom norske OG afganske soldater ble angrepet samtidig er det vel liten tvil om at det er terror

4. april 2010 kl. 21:56
Anonym sa...

Du er kanskje det dummeste mennesket jeg noen gang har lest ord av. Hvordan i helvete skulle man kunne holde et feltsykehus operativt uten å ha styrkebidrag som tar vare på sikkerheten? Det er akkurat det norske styrker gjør i blant annet Afghanistan og Tsjad (hvor vi forøvrig har KUN et feltsykehuset, MEN som vi må passe på). Lær deg fakta før du skriver. Det er altfor mange uvitende meningsytere på internett. Du er en av de. Slett bloggen din og skriv hundre ganger på blokka di: Jeg må lære meg å tilegne meg informasjon før jeg ytrer min mening.

4. april 2010 kl. 21:56
Anonym sa...

Er du stein stokk dom? viss de kommer en gruppe på 20 stk som skyter mot deg, hva gjør du? seffølgelig besvarer du ilden!!!! harregud det er krig, i krig dør folk, bare ver glad det ikke er norske styrker som blir drept!

4. april 2010 kl. 21:56
Ørjan Holm sa...

De norske soldatene er Norges tøffeste damer og herrer, som kjemper for å forbedre forholdene til den afghanske sivilbefolkningen.

Hvis dere vil vite hva NATO styrkene og Norge har gjort i Afghanistan, hør på hva Stefan Heggelund sier i denne debatten:

http://www.youtube.com/watch?v=Cx5KdrKYgdY

4. april 2010 kl. 22:03
Anonym sa...

En god taliban er en død en

4. april 2010 kl. 22:05
Anonym sa...

Dersom alle land hadde sendt et feltsykehus, hadde det i alle fall ikke blitt fred i Afghanistan, og enda dårligere kår for kvinner og barn å vokse opp i! En helt annen sak er at dersom vi skulle sende feltsykehus til alle områdene vi er representert i, måtte Forsvarets Sanitet ha vært doblet! (Og med den mankoen som er på leger og sykepleiere på norske sykehus, er det vel ikke så populært om vi "støvsuger" dette fagfeltet ennå mer?

4. april 2010 kl. 22:12
Anonym sa...

Du er så naiv at jeg får litt vondt av deg. På tide å komme ut av den bobla du lever i.

Alternativet blir å trekke seg ut, det vil hvertfall ikke hjelpe noe. Er man i en krigsone, enten som sanitet eller annet trenger man sikkerhet. Alle oppererer ikke etter de regler det norske forsvaret gjør.
Eksempelvis, forsvaret behandler de som blir skadd - uavhenigig av hvem det er. Hadde opprørerene funnet en norsk soldat ville vi nok sett han på en ganske grotesk livesteam på nette.

4. april 2010 kl. 22:20
Anonym sa...

Du er en skam for Norge.

4. april 2010 kl. 22:23
Anonym sa...

lol, norske soldater dør i krigen som ikke har noen slutt.

4. april 2010 kl. 22:31
Quintanova sa...

Tenke seg til! Blod på hendene. Fy og fysj. Krig er bare så slemt altså...

4. april 2010 kl. 22:32
Anonym sa...

"selv om det er krig, trenger ikke norske soldater å drepe"
La det bli slagordet til Det Norske Forsvaret!!
En slik avskrekkende holdning vil trygge nasjonens suverenitet og dens troverdighet i alliansen for all fremtid.

Ytringsfriheten vår tillater deg å uttale deg om ting du tydeligvis ikke kan noe om. Synd at du ikke forstår at forutsetningen for at vi skal kunne fortsette å nyte samme privilegium i fremtiden, henger sammen med vår avhengighet av å ha et Forsvar hvis jobb er å kunne ta liv når slike privilegier blir truet. Det er altså det soldatene våre gjør i Afghanistan når de er der for å støtte den Afghanske regjeringen i å hevde sin suverenitet og sikre et visst minimum av privilegier for sitt folk. Privilegier forveksles med rettigheter hjemme i Norge, da vi er notorisk flinke til å ta de slike saker for gitt. Rettigheter finnes ikke, da de kan bli tatt fra oss. Det finnes kun privilegier. Disse flyktige og gode prinsipper koster dyrt. Prisen er som oftest krig, blod og død.

4. april 2010 kl. 22:34
Anonym sa...

hva er galt med det da?

4. april 2010 kl. 22:49
Anonym sa...

hvordan er det du egentlig tenker? Norge har blod på hendene?! Så klart vi har...the greater good vettu. Jævla idiot, hva skal soldater gjøre når de møter motstand? Kaste fra seg våpnene å håpe at slemme taliban kansje er litt godhjertet å lar de gå, kansje sende med dem litt mat på hjemturen? Åhh for et vidunderlig disney eventyr du må leve i når du tenker sånn...jævla idiot!

4. april 2010 kl. 23:35
Anonym sa...

kanskje kaste blomster på Taliban? eller dele ut lusekofter? eller sette oss ned sammen og røyke en bønne?
Våkne opp til virkeligheten kamerat, hilsen 4x Afghanistan

5. april 2010 kl. 00:08
Kristiane sa...

Enig i at bloggens eier burde dobbeltsjekke fakta, men å kalle noen en skam for Norge, idiot og dum fordi han/hun har misforstått, eller lest feil sier kanskje mere om resten av dere bedrevitere som har kommentert her...

5. april 2010 kl. 00:15
Anonym sa...

norske fosvaret er bare et "bikkje" til disposisjon for den amerikanske imperalisme..

5. april 2010 kl. 00:24
Anonym sa...

Det er vel liten tvil om at motstandere av den norske innsatsen i Afghanistan benytter en hver anledning til å svartmale hele prosjektet. Jeg mener det er utrolig viktig å ta den politiske debatten ved en annen anledning, og heller støtte opp under den flotte sammensetningen av mennesker som kjemper for Konge og fedreland der nede. De risikerer livet for noe demokratiet Norge ønsker. Er du motstander av innsatsen der nede så ta det med de folkevalgte, ikke trekk inn soldatene, for de gjør en fantastisk jobb!

Støtt våre soldater / Support our troops

5. april 2010 kl. 02:41
Anonym sa...

Den afghanske sivilbefolkningen ba ikke Norge om hjelp.Send de norske soldatene hjem og la afghanere bo i fred i deres hjemmeland.nok med blod hendene for Norge.

5. april 2010 kl. 02:54
Filosofen sa...

Et Arthur Schopenhauer sitat:

"Zum Denken sind wenige Menschen geneigt,
obwohl alle zum Rechthaben."

Man skal tenke litt før man uttaler seg om noe man vet lite om, ikke sant HELT FEIL!!!?

5. april 2010 kl. 08:16
Anonym sa...

en god talibaner er en død talibaner
soldatene skulle tatt flere talibanere,
hvis ikke kan vi risikere at vi må pugge koranen og leve etter sharia. fysj
på tide med en stor offensiv

5. april 2010 kl. 10:10
Anonym sa...

Joda, klart det holder. Vi kan sende feltsykehus, amerikanerne kan sende blomsterjord og gjødsel, britene kan sende noen syngende fugler, franskmennene sender naturligvis vin, og så kan tyskerne sende litt pølser og øl. Så kan alle sitte der og synge kumbaya og ha det trivelig sammen på feltsykehusene.

5. april 2010 kl. 10:11
Anonym sa...

leser igjennom alle komentarene her å ser jo at det er endel der ute som har litt erfaring ifra utlandet å det er så synd å se hva uvitende folk legger ut...men vi bor jo i norge der gutta sminker seg å prøver å være jenter...de skulle tatt seg en tur til kjent FOB å jobbet litt....jævla sittepissere

5. april 2010 kl. 13:20
Anonym sa...

fatter ikke hvordan noen kan si noe sånnt, du burdte være glad noen er der ute og gjør jobben. Som gjør at du kan sove tryggt her hjemme om natten.

5. april 2010 kl. 17:41
Anonym sa...

Sykt at så mange kan komme med anbefalinger om hva vi burde gjøre der nede, uten å vite noe som helst om Afgh.
Helt enig at flere burde tatt en tur til FOB'n og vert der over tid. Kjenne på litt liv å følelser å se takknemmeligheten til de sivile!

5. april 2010 kl. 21:00

Legg inn en kommentar

 

©2010HELT FEIL!!! | by TNB