lørdag 3. april 2010

Tetris-effekten

Det gode gamle tetris-spillet har fått ny bruksfunksjon. Nå er det lenger ikke bare for underholdningens skyld en kan spille Tetris, men også for å hindre post-traumatisk stress. Å ta noen runder Tetris har vist seg å ha god effekt dersom en har vært utsatt for en traumatisk hendelse.

Da er det på sin plass å minne om den såkalte Tetris-effekten. Tetris-effekten er et fenomen som oppstår når en aktivitet er blitt fokusert på over lang tid, og som i etterkant overskygger normale tanker, drømmer og mentale bilder. Dette kan gjelde for alle vedvarende visuelle aktiviteter, som diverse dataspill og ensformig og repeterende arbeid. Forsøkspersoner som spilte Tetris i en lengre periode, begynte etterpå å forme den virkelige verden etter hvordan ulike gjenstander passet sammen. De kunne også se for seg fallende Tetris-blokker for sitt indre øye. De begynte rett og slett å hallusinere.

Det er derfor med litt motvilje at HELT FEIL!!! åpner opp for at du kan spille Tetris her, men det er på eget ansvar!




Addictive Games - Play Free Flash Games

1 kommentarer:

Anonym sa...

I denne testen fikk forsøkspersonene enten spille tetris eller ikke gjøre noe. Det naturlige spørsmålet blir jo om et hvilket som helst annet enkelt spill/tidtrøyte hadde hatt samme effekt....

4. april 2010 kl. 09:37

Legg inn en kommentar

 

©2010HELT FEIL!!! | by TNB