onsdag 7. april 2010

Et sosialpsykologisk eksperiment


Denne bloggen har vært et eksperiment!

1. april 2010 opprettet jeg denne bloggen som et ledd i et eksperiment. Jeg laget meg et alias, “Presidenten”, og bloggen kalte jeg HELT FEIL!!!. Undertittelen er “ærlige kommentarer”. Bloggen er et sted hvor “Presidenten” skriver sine “ærlige” kommentarer på det som skjer i nyhetsbildet.

Planen var imidlertid å blogge en uke. Nå er den uka over, og du verden for en god respons! Det blir nesten litt leit å ikke skrive på den mer. Er også litt misunnelig på trafikken, som har vært mellom 4000 og 5000 lesere pr. dag. Det har i tillegg vært en fornøyelig affære å skrive, og alle kommentarene har vært god underholdning.

Jeg driver egentlig en blogg om selvutvikling. DineVibber.no er en blogg om personlig vekst, hvor inspirasjon, psykologi og selvutvikling er hovedtema.

Tanken bak dette eksperimentet er å belyse hvordan de psykologiske forsvarsmekanismene arbeider for at vi skal beholde det verdensbildet vi har. Det skal så utrolig lite til før vi føler oss truet og provosert, selv av et ubetydelig blogginnlegg. Egoet er skjørt og må forsvares. Dette er imidlertid slitsomt, og så lenge psyken må ta seg av alle "angrep", vil vi få mindre overskudd til å fokusere på det vi egentlig vil.

Hvis du klikker deg inn på DineVibber.no, og leser "Et sosialpsykologisk eksperiment", så kan du lese mer om eksperimentet.

Jeg vil benytte anledningen til å beklage til alle som har følt seg støtt, provosert, såret eller forbannet. Peace!
Jeg vil takke alle som tok seg tid til å kommentere, og takk til alle som skjønte det var ironi!

 -Stig

PS: Jeg eier forresten en iPhone selv, og ja, telefonen er den beste jeg har hatt!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

3 kommentarer:

Anonym sa...

de skyldige må dømmes

7. april 2010 kl. 22:03
Unknown sa...

Hva med forskningsetikk? Har du ikke en plikt til å informere om ditt formål? Du har jo også blitt populær på en liten tid, kanskje du kan informere dine lesere om hva dette "eksprimentet" utgår på?

Det hele virker veldig uproft...

7. april 2010 kl. 22:36
Anonym sa...

Jeg som har selvironi, syntes dette prosjektet var morsomt.
Kan tenke meg at hadde du informert om dette forskningsprosjektet på forhånd, kan jeg med hånden på hjerte si at da hadde ikke innleggene i denne bloggen fra leserne blitt sannferdige.
Helt sant, de hadde blitt falske som rakkern.

29. januar 2011 kl. 18:34

Legg inn en kommentar

 

©2010HELT FEIL!!! | by TNB