lørdag 3. april 2010
Lenge leve skepsis mr. Aarebrot!
I 2011 vil 11 kommuner bli plukket ut til en prøveordning når kommunevalget går av stabelen. Prøveordningen går ut på å la velgerne ha muligheten til å avgi stemme elektronisk. Dvs. fra en PC. Den pr-kåte valgforskeren Frank Aarebrot går ut i media og meddeler sin skepsis til ordningen. Han frykter valgfusk og stemmekjøp, og mener hele opplegget er hodeløst.-Dette er en prøveordning mr. Aarebrot! I stedet for å vise skepsis, skal du møte den med et åpent sinn. Vi lever ikke i 1947, som var året da du ble født. Skal vi få opp valgdeltakelsen, må noe gjøres. Folk er blitt late, og vi må legge stien der folk faktisk går.
Aarebrot er også svært negativ til at 16-åringer skal få lov til å stemme. Han mener at dette er en gjeng dataspillende, degenerert ungdom som vil ta vekk verdigheten med å velge.
-Jaha, mr. Aarebrot, du har tydeligvis ingen positive tanker om våre fremtidige generasjoner.
Så gjenstår det å se om vi må velge mellom lav valgdeltakelse eller lav kvalitet på de stemmeberettigede.
(Du visste vel at skepsis kommer av at den anale fase i oppveksten var for traumatisk?)
23 kommentarer:
Du viser uvitenhet med det du skriver. Aarflot er valgforsker. Å observere valg er yrket hans, og er lønnet av den norske stat. Han er IKKE pr-kåt. Han trenger nemlig ikke pr. Han har allerede fått solgt sin komptanse. Som sagt til den norske stat.
3. april 2010 kl. 18:03Å møte en prøveordning med åpent sinn eller skepsis er fritt opptil hver enkelt. Tenk om vi alle ble pålagt om å møte prøveorninger med "åpent sinn". Da kunne diktatorer ture frem med "prøveordninger" som de ville.
Han har ikke sagt noen ting om negativt om fremtidige generasjoner. Og 16-åringer til valgurnene. Ja den skepsisen kommer med årene. Til og med deg! Ja for jegtror ikke noe negativt om din generasjon. Men 16 år er meget ung alder for å gå til urnene.
La nå Aarflot få lov til å uttale seg om faget sitt.
Du er svært urettferdig som menneske når du tar fra ett menneske uttalelsesrett med hersketeknikker som "pr-kåt" og "gammeldags".
"Aarebrot er også svært negativ til at 16-åringer skal få lov til å stemme"
3. april 2010 kl. 18:10Dette er, uten å kommentere resten av mølet du poster, helt feil. Frank Aarebrot er en av veldig få fagpersoner som har anbefalt stemmerett for barn, til og med under 16 år.
Stein
(Master of Comparative Poltics)
Aarflot burde ikke ha rett til å uttale seg offentlig om noe som helst. Han er ikke en nøytral person siden han sitter i AP ledelsen.
3. april 2010 kl. 18:10Er derfor han også er redd for el-stemme fordi han vet godt at majoriteten av sofasliterene osv er FRP/vigrid/demokratene/høyre og kystpartiet tilhengere. Alle sterke motstandere av aareflot og araberpartiet.
At vi nå trolig klarer å få vekk disse landssvikerene å muslim elskende sharia partiene som nå styrer landet vårt rett i dass er jo helt toppen!
Dette er helt sykt. Hvor enkelt må det ikke være å manipulere slike programmer. Hvis folk klarer å hacke googel, fbi etc. skal det vel ikke mye til å blande seg opp i hvordan folk stemmer. Nei dette stoler jeg ikke på et sekund.
3. april 2010 kl. 18:16@Anonym #1: Jo, Aarebrot er PR-kåt.
3. april 2010 kl. 18:24@Stein (Master of Comparative Poltics):
Sitat VG:
"Aarebrot har heller ikke mye til overs for at 16-åringer skal få stemme i den nye ordningen som skal testes i forbindelse med valget om halvannet år. Han frykter det vil gå ut over verdigheten rundt valget.
- Se for deg at en gjeng med 16-åringer kommer hjem fra skolen for å spille data. Så sier en av de at nå skal vi ta å stemme. Så stemmer alle sammen, og har det fryktelig gøy, sier valgforskeren".
Aarebrot er negativ til at 16-åringer skal stemme, punktum. Les artikkelen jeg kommenterer før du kommenterer min kommentar :-)
Å si at Aarebrot er pr-kåt, er en hersketeknikk. Synes du det er ok at Norge skal ha ansatt en valgforsker som skal sitte på kontoret sitt og holde kjeft bare fordi han er pr-kåt?
3. april 2010 kl. 18:35Hilsen anonym #1.
@Anonym #1: Å si at Aarebrot er PR-kåt er ingen hersketeknikk. Å si at jeg er svært urettferdig som menneske er derimot en hersketeknikk.
3. april 2010 kl. 18:45Nei, en valgforsker skal ikke sitte på kontoret sitt og holde kjeft bare fordi han er PR-kåt. Han skal ut i media og bli forløst for sine drifter! Men han er og blir PR-kåt. ;-)
dette er bra da kan jeg og kjæresten virkelig diskutere politikk helt til vi stemmer og da blir det en god diskusjon helt frem til stemming. gleder meg.
3. april 2010 kl. 18:48du ruuuler men tar feil denne gang
3. april 2010 kl. 18:49Folk handler varer på Internett, betaler regninger og leverer selvangivelser og lignende på nett hver dag.
3. april 2010 kl. 19:00Sikkerheten kan man gjøre så god man ønsker. Sikkerhet og bruker vennlighet er alltid en avveining.
Utfordringen er at politikerne ikke ønsker at det skal bli for enkelt med folkeavstemninger. Stadig krav om folkeavstemninger på litt upopulære beslutninger kan gjøre det vanskelig å føre en stabil politikk.
Kontrollerte omgivelser og psykopatiske familie medlemmer er tross alt et større problem for den det gjelder enn at man får en feil stemme. Dette problemet kan man løse ved at man kan endre stemmen sin frem til et tidspunkt som kan være variabelt og at det ikke står om man har stemt. En manuell stemme bør også overstyre datastemmen.
Her er det bare en ting å skrive: Du trenge et par år til på skolen.
3. april 2010 kl. 19:46Når det gjelder det å ha faglig tyngde i slike spørsmål er det ingen som stiller sterkere enn nettopp professor Frank Aarebrot. Invendingen hans er også helt betimelige; det er umulig å kontrollere at stemming foregår riktig for seg hvis dette blir gjort foran PC'en. Det blir også mye lettere å manipulere resultatene. At Aarebrot ofte er ute i media og snakker om faget sitt er ikke noe nytt, men i motsetnng tild e fleste nadre som ofte er ute i media, så vet Frank hva han snakker om. Det er mer enn hva kan sies om bloggskriver.
3. april 2010 kl. 19:55Snakk om teit innlegg, dette er HELT FEIL! Selvfølgelig har Aarebrot rett, muslimske patriarker i storfamilier vil styre alle sine kuede personer. Det samme med guttegjengen som sitter og spiller på data, de vil stemme og ha det gøy uten å stå for sine egne meninger. Akkurat som en der vil reise seg og si; - Jeg synes partiet Rødt har viktige kampsaker.
3. april 2010 kl. 20:07Dette blir bare tull, nå må man slutte å skyte seg selv i foten med teknologien. Vil du stemme så får du faen meg klare å komme deg til valglokalet, man får jo fri for å stemme...
Jeg bor på bigda og jeg kjenner rundt 40 gamle kjerringer som ikk i flok,alle sammen,til den siste stortingsvalg,....,-alle stemte APene,og de hadde veldig de gøy....-hvorfor skall ikke ungdommer ha det samme? -Ellers,i familien mit,skulle kjerringen min stemme med SHARRJA VENNER,og jeg med FRP,...?-DA KUNNE IKKE JEG SE FITTEN HENNES PÅ FLERE MÅNNEDER...son er det barre.
3. april 2010 kl. 20:26Elektronisk valg er det god grunn til å være skeptisk til, nettopp av de grunner Aarebrot lister opp. Dessuten bør det være noe med at man mener partivalget sitt såpass sterkt at man faktisk er villig til å reise seg fra godstolen og faktisk gå til et valglokale for å levere stemmen. Hele idéen bør forkastes først som sist. Latsabber som ikke gidder gå til stemmelokalet fortjener ikke å stemme.
3. april 2010 kl. 21:08Derimot er jeg sterkt uenig med Aarebrot når det gjelder 16-åringer. Svært mange saker - ikke minst i kommunevalg - angår faktisk ungdom, og da bør også ungdommen få stemme. Så kan de f.eks. gi sin stemme til de partiene som snakker med for å bevare den lokale fritidsklubben, ungdomskafeen, mekkeverkstedet eller andre ting som engasjerer ungdom.
gidder man ikke møte til valg har man ikke interesse nok til å følge med politisk. Da kan man faen meg la være å stemme og. JEg hater at min stemme blir nullet ut av en eller annen dum dilledant som ikke kan forskjell på Høyre og FRP, eller krf og venstre. Det burde vært vanskeligere å stemme slik at det bare var de som viste hva de gjorde som fikk lov til å stemme.
3. april 2010 kl. 21:49Jeg er selv svært skeptisk til stemming over nett, av de grunnene Aarebrot nevner. Og jeg er også ganske ung, og arbeider med webdesign, så dette har ingenting med alder eller mangel på netterfaring å gjøre.
3. april 2010 kl. 21:54Den eneste kommentar jeg sitter igjen med til blogger er vel at det står enhver fritt å uttrykke den forvirring som råder i eget sinn...
3. april 2010 kl. 22:59Haha, for en hjernedød blogg!
4. april 2010 kl. 06:21Det er bare en ting å si til deg. DUST
4. april 2010 kl. 08:18Har ikke du lært å holde kjeft når voksene folk snakker.
4. april 2010 kl. 08:26Det er slike som deg som er beviset på at 16 åringer ikke skal stemme.
Denne bloggeren viser tydelig at faget LOGIKK bør inn i skolen (før universitetet). Når det gjelder argumentet med å prøve elektronisk stemmegivning pga lav valgdeltakelse, så er ikke dette et særlig holdbart argument. Det er mye som tilsier at denne lave valgdeltakelsen bunner ut i politikerforakt. Sørg heller for å kvalitetssikre politikerne gjennom psykologiske tester (logiske tester, løgndetektortester etc) for å sikre at man får mennesker i politikken som både er samfunnsengasjerte (til samfunnets beste - vs eget beste), samt at de også evner å tenke logisk og se det "store bildet".....
4. april 2010 kl. 09:25@Stein (Master of Comparative Poltics):
4. april 2010 kl. 11:36Sitat VG:
"Aarebrot har heller ikke mye til overs for at 16-åringer skal få stemme i den nye ordningen som skal testes i forbindelse med valget om halvannet år. Han frykter det vil gå ut over verdigheten rundt valget.
- Se for deg at en gjeng med 16-åringer kommer hjem fra skolen for å spille data. Så sier en av de at nå skal vi ta å stemme. Så stemmer alle sammen, og har det fryktelig gøy, sier valgforskeren".
Aarebrot er negativ til at 16-åringer skal stemme, punktum. Les artikkelen jeg kommenterer før du kommenterer min kommentar :-)
---
Jeg leste artikkelen. Jeg studerte også under Aarebrot i 5 år, så jeg har noenlunde god greie på hvor han står i spørsmålet rundt aldersgrense for å stemme under nasjonale valg.
Jeg er forøvrig uenig i at 16-åringer skal få stemme til stortingsvalg, men mener det er en ok løsning til kommunevalg.
Når du uten videre godtar tabloidavisenes vinklinger og ordlyd som sannheter rundt folks faglige ståsted, sier det mye om hva slags utgangspunkt du har for å slenge ut søppelet ditt.
Stein
Legg inn en kommentar